hu en

Színházterem

Farsangnyitó Dalidó

Utoljára frissítve: 2018. december 12.

Farsangnyitó Debreceni Dalidó

2019. január 12-13.

Debrecenben farsangot nyitni Dalidóval szoktunk. A vízkereszt utáni szombaton megelevenedik a céhes hagyomány, mesterek és inasok, inasjelöltek együtt ünnepelnek. Vízkereszttől hamvazó szerdáig tart a „bohóskodás” ideje Debrecenben, Dalidótól Maskarádéig.

Január 12-én (szombaton) a Kölcsey Központ termeiben 10 órától 18 óráig: Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája, Gryllus Vilmos koncertje, Duhaj koncert és a Sonus Ütőegyüttes farsangi koncertje is vár Benneteket!

Január 13-án (vasárnap) folytatódik a Dalidó a Vojtina Bábszínházban 10 órától 13 óráig, ahol mi mással, mint mesével és játékkal múlatjuk az időt! Mindenki kipróbálhatja magát a céhinasok játékaiban, majd pedig jöhet a mese Gulyás László vándormuzsikus előadásában: a fonóbeli mesében egy legény házasodni készül, pont egy tucat szép lány lakik a faluban, s tucatból kettő a legszebb-legjobb. Nem tud dönteni a legény, kitalálja hát, hogy fonóversenyt rendez, s aki győz az lesz a felesége. Az ám, de a fonóversenyen eltörik a szorgosabbik lány orsója, de ahogyan az már lenni szokott: nincs veszve semmi, hiszen segít a „tündérdombon” lakó anyóka.

S ha már eldőlt, hogy ki lesz a menyasszony, kezdődhet a lakodalom a Vojtina maskarásaival, ahová farsangi alakoskodókat is várunk: a kecskét a gazdaasszonyával, a táncoló medvét, a liliputi táncos párt. Néhány betyár is bebocsátást nyer, de a huszár a lovával bevágtat a vendégsereg közé és kiebrudalja a betyárokat!


A farsangi lakodalomba mindenkit elvárunk! 

A Vojtina Bábszínházba a rendezvényre a belépőjegy kedvezményesen 500 Ft/fő!

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás: 1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13. +36 (52) 418-160 vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2016 - 2019 Minden jog fenntartva!