Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Kálvin tér 13. – Színházterem

Farsangnyitó Dalidó

Utoljára frissítve: 2018. december 12.

Farsangnyitó Dalidó

Farsangnyitó Debreceni Dalidó

2020. január 11-12.

 

Vízkereszt múltával nálunk Dalidóval kezdődik a farsangi szezon – ezzel a nappal indul a hamvazószerdáig tartó vígság ideje. Megelevenedik az egykori céhes hagyomány: együtt ünnepelnek mesterek és inasok.

Január 11-én (szombaton) és január 12-én (vasárnap) tart a Dalidó Debrecenben.  

Január 11-én szombaton a Kölcsey Központ termeiben illetve a Baltazár Dezső téren 10 órától 16 óráig: kikiáltók, próbatételek és farsangi ételek várják a vendégeket. A Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája és vásári komédiái mulattatják az egybegyűlteket.  Egy robotlány kalandjait követhetjük az ANN-DROID c. előadásban, de jelmezmustra, valamint a Kifli Zenekar koncertje is várja a vendégeket!

Január 12-én (vasárnap) a Vojtina Bábszínházban folytatódik a Dalidó, 10.00 órától 12.30 óráig, ahol hosszúlábú maskarák csapnak nagy csinnadrattát!
Megvív egymással Konc király és Cibere vajda, s a küzdelem eldönti, hogy ki uralkodik majd felettünk az elkövetkező időkben, a bőség ura Konc király, vagy a böjt hirdetője, Cibere vajda.
Farsangi alakoskodókat is várunk a mulatságba: lesz itt tudós kecske, táncoló medve, harcedzett huszár a lovával, a környékbeli betyárok is itt találkoznak. Ebben a Dalidóban még az egerek is parádéznak!

Közreműködnek: Gulyás László vándormuzsikus és a Langaléta Garabonciások, a Szeredás Népzenei Együttes, Májer Tamás, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai, valamint a Vojtina Bábszínház maskarásai.

A Dalidó programok ingyenesek!
A Vojtina Bábszínház Dalidó programjain való részvétel regisztrációhoz kötött!
Várjuk a jelentkezéseket az 52/418-160-as telefonszámon, illetve honlapunkon (www.vojtinababszinhaz.hu) a műsornaptárban a jegyfoglalás gombra kattintva.


A Dalidót követően egészen február 23-ig folytatódik a vígságok sora:

  • Február 10-től 13-ig „Illik a tánc…” címmel a Vojtina Bábszínház Játszószínházában táncos lábú figurások várják a gyermekeket télűző játékokra!
     
  • Február 18-án, 19-én, 20-án és 21-én 10.00 és 14.00 órától a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói - csapnak nagy csinnadrattát a Vojtina falai között.
     
  • A Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina szervezésében február 22-én (szombaton) 16.00 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek Tél urasága tűzre vetésének.
     
  • Február 23-án (vasárnap) 10.00 órától a Vojtina Bábszínházban kicsik és nagyok, nagymamák és nagypapák fognak össze a maskarásokkal és űzik ki a tél maradékát Debrecen városából!


    A farsangi mulatságokba mindenkit elvárunk!

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább a fotókhoz »Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu