Reschofsky György

reschofsky gyorgy
Reschofsky György

 

 

 

 

 

1958-ban született Debrecenben

1982-ben végzett a Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán

1982-1990 ének-zenét tanít az ebesi Arany János Általános Iskolában

1990 óta tagja a társulatnak, mint bábszínész és korrepetitor

1996-ban bábszínész szakképesítést szerzett a Budapest Bábszínház bábszínész-képző tanfolyamán

 

Díjak:

Csokonai-díj – a kulturális élet, a művészetek terén kimagasló alkotó tevékenységéért adta a Debrecen Megyei Jogú Város Képviselőtestülete, 2004

 

Több mint 25 darabhoz írt zenét. Zeneszerzőként jegyzi például a Csipkerózsika, a Többsincs Királyfi, a Bábabukra, a Brémai muzsikusok vagy a Ki hol lakik? című előadásokat.

Együttese a Re-show 1977 őszén, a főiskola első évében alakult. Később saját dalaikkal – melyek a fiatalok hétköznapi dolgaival, problémáival foglakoztak humorosan – országosan is ismertekké váltak. A legendás debreceni zenekar a 80-as évek végén oszlott fel. Egyszemélyes zenés műsoraival a mai napig szórakoztatja a gyerekeket.

Egyik alapítója az 1996-ban alakult Vojtina Bábszínész zenekarnak, amelyben – felnőttek és gyerekek, valamint a maguk örömére – ma is zenél.

 

Legkedvesebb szerepei:

Mesélő (Kukac Matyi, r.: Szíki Károly, 1996); Füles, a szamár (Brémai muzsikusok, r.: Pályi János, 2006); Attila (Jött éve csodáknak, r.: Pap Gábor, 2001); János vitéz (János vitéz, r.: Szabó Tibor, 1998); játékos (Mátyás mesék c. előadások, r.: Szabó Tibor); Többsincs királyfi (Többsincs királyfi, r.: Balogh Géza, 1997); Kendzsebáj (Kendzsebáj menyegzője, r.: Rumi László, 1999, 2002, 2009)

 

„Szinte egész eddigi életemben azt csinálhattam, amit szeretek. Hét éven át éneket tanítottam általános iskolában. Egy szál gitárral számtalan óvodás és iskolás lurkónak énekelhettem és énekelhetek ma is. A Vojtinában a zene mellett egy másik szerelem is megtalált, a bábjáték, mely egyben a munkám is lett. Ez a hivatás nem könnyű, de nagyon szép és főleg boldogságos játszónak és nézőnek egyaránt. Csodálatos, hogy nap, mint nap gyerekekkel, gyerekeknek játszhatom, és persze olyan felnőtteknek, akik még büszkén őrzik és vállalják magukban a gyermeki lelkületet. Mert én ilyen vagyok.”

 

 

 

Kapcsolat

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.


Tel./fax: +36 52/418-160
e-mail: vojtina@vojtinababszinhaz.hu

Online jegyfoglalás

Jegy- és bérletárak

Gyermekelőadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.400 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:
 
Gyermekelőadás: 800 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 800 Ft / fő

Kereső

Hírlevél feliratkozás

Szeretne értesülni a legfrissebb bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fenntartónk:

Kiemelt támogatóink:

 Debrecen Város Önkormányzata eem-logo nkaA színház a műsorváltozatás jogát fenntartja!