Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Hétvégi programunk: Miénk itt a tér!
Rendhagyó vasárnapok az ünnepi évadunkban

Feltöltve: 2020. október 21.


A Vojtina Bábszínház 2020. december 31-én ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját. 
E különleges évadban megnyitjuk előttetek bábszínházunk összes terét, izgalmas felfedezőutat kínálva minden látogatónak. A játékos tárlatnézéssel közelebb kerülhettek a Vojtina Bábszínház varázslatos világához.

 

Az ünnepi évadban minden hónap utolsó vasárnapján sokszínű programokból álló, 9.30-tól 12.00-ig tartó délelőttre hívunk titeket. A rendhagyó vasárnapok első momentumaként az előadásra való felkészülés pillanatait követően két mesét láthattok. Az előadások után kisebb létszámú csoportok indulnak a kulisszajárásra, a színház ritkán látott tereibe. 

A rendhagyó délelőttök programelemei:  

- Előadásra való felkészülés: színészek beéneklése, részpróbája, színpadi előkészületek (bábok-, kellékek elhelyezése, hangszerek behangolása) 

- Előadások megtekintése: a színházteremben és a játszószínházban, esetenként különleges nézőpontból: a színfalak mögül, oldalról… 

- Előadások után, kisebb létszámú csoportokban:
- felfedezőút a bábszínházban: bábműhely, jelmeztár, varróműhely, tervezői tér, 
- interaktív foglalkozás a játszószínházban (elsősorban 3-6 éveseknek): hangszerek világa, bábok rejtélyei, mozdulatok varázsa,
- kiállításon játékos tárlatnézés, ismerkedés a bábtípusokkal


Ezen vasárnapok dátumai az első félévben:

2020.10.25.
2020.11.29.
2020.12.27.

Következő alkalommal október 25-én várjuk a kalandvágyókat:

9.30-tól 
Színpadi előkészületek a színházteremben és a játszószínházban

10.00 órától zárásig (12.00)

Színházterem: A libapásztorlány
Egyszer mindenkinek útra kell kelnie a szülei nélkül. Mi történik, ha a széltől is óvott hercegnőt nagybeteg királyi édesanyja nem tudja elkísérni élete legfontosabb útjára: vőlegényéhez, a szomszéd királyfihoz? Mi történik, ha kénytelen egyetlen lányát annak nagyravágyó komornájára bízni?  Nos, az történik, hogy mire megérkeznek a vőlegény udvarába, addigra a komorna lesz a hercegnő, a hercegnő pedig a komorna – később pedig libapásztorlány. A királyfi pedig, mivel korábban nem ismerte jövendőbelijét, semmit sem sejt. A Grimm testvérek ismert meséje a felnőtté válás, az önállósulás története.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Játszószínház: Az égig érő fa
Egy paradicsomi kert közepén áll a Fa, melyet az öreg király birodalmában tetejetlennek ismer mindenki, mivel az égig ér. Vagy az is lehet, hogy az égen túlnan nőtt, hisz még senki fia nem látta a Fa csúcsát? A kertet a szépséges királykisasszony gondozza, aki egyik nap megfogadja, hogy amíg a világ világ lesz, ő nem megy férjhez. Amint ezt kigondolja, huss, lecsap fentről egy sötét fergeteg, s eltűnik a királylány. A nagy szomorúságban az egész ország búra hajtja a fejét, mígnem „Szervusz világ!” felkiáltással János a fergeteg nyomába ered, hogy visszahozza a földre a lányt. Nehéz útra indult, olyan nehézre, hogy többször segítségre szorul.
Mesénk a folklór hagyományok egyik legősibb rétegéhez tartozik, és mint ilyen, sorsfordító beavatási rítuselemekkel segíti a lány és János próbatételeit.

Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

11.00 órától
- Felfedezőút a bábszínházban: bábműhely, jelmeztár, varróműhely, tervezői tér 

- Interaktív tárlatnézés a FIGURÁK, avagy bábosok és bábuik című kiállításunkon, ami olyan pillanatokat villant fel, melyben bábművészeinknek bábuikkal való érzékeny kapcsolata ragadható meg.
 

Jegyinformációk:

Belépőjegy ára: 2.000 Ft/fő

A résztvevők száma minden alkalommal korlátozott, ezért javasoljuk, hogy elővételben vásárolják meg jegyeiket!

Jegyek válthatók a bábszínház jegypénztárában (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.), illetve foglalhatók telefonon (52/418-160) és honlapunkon (www.vojtinababszinhaz.hu).

A rendhagyó vasárnapot megelőző héten csütörtök éjfélig tudnak online jegyet foglalni honlapunkon, telefonon szombaton délig. Az előre lefoglalt jegyeket vasárnap 9.00 óráig lehet átvenni a színház jegypénztárában. 9.00 után a foglalást töröljük, a jegyeket értékesítjük!

A családi bérletek (4 alkalmas) felhasználhatók ezeken a vasárnapokon, 4 alkalomból 2 érvényesítésével.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a családi belépőket (egyszeri alkalom) ezeken a programokon nem lehet igénybe venni!

A belépőjegy megvásárlásával a családok hozzájárulnak ahhoz, hogy az eseményeken készült fotókat, felvételeket honlapunkon és Facebook oldalunkon megjelentessük.

 

Ünnepeljünk együtt! Legyen miénk itt a tér!

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu