Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

45 évesek lettünk!
Ünnepi Évad - 2020/2021

Feltöltve: 2020. szeptember 11.


A Vojtina Bábszínház 2020. december 31-én ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját. Az ünnepi évadban legfontosabb célkitűzésünk, hogy a közvetlen kapcsolatokhoz, találkozásokhoz teremtsünk helyzeteket, rendhagyó eseményeket, izgalmas programokat

 

A kialakult vírushelyzet akadályoz bennünket, de mindent megteszünk, hogy biztonsággal és ugyanolyan élménygazdagsággal csapjunk bele az új évadba, mint amellyel ez a 45 év telt. Szeretnénk, ha ez az évforduló felejthetetlen lenne mindannyiunk számára. 


Kiemelt eseményeink: 

Miénk itt a tér! 
E különleges évadban megnyitjuk előttetek bábszínházunk összes terét, izgalmas felfedezőutat kínálva minden látogatónak. Az ünnepi évadban minden hónap utolsó vasárnapján sokszínű programokból álló, 9.30-tól 12.30-ig tartó délelőttre hívunk titeket. 

4, 5, 9 (4+5), 45, 75 éves vagyok! 
Egész évadban várjuk kiemelt eseményeinkre közönségünk azon tagjainak jelentkezését, akik augusztus 30. és december 31. között ünneplik születésnapjukat, és 4., 5., 9., 45. vagy 75. életévükben járnak.
Ezen vendégeinket különleges lehetőséggel lepjük meg: részt vehetnek egy általuk választott programunkon.

Élményeim a Vojtináról
Ebben a 45 évben rengeteg élményt halmoztunk fel, amelyeket kár lenne csak magunknak őrizgetni. Osszuk meg egymással! Szeretnénk látni, hogy nektek mi a legkedvesebb Vojtina-emléketek, így arra kérünk titeket, hogy keressétek elő rólunk őrzött tárgyi emlékeiteket, fényképeiteket, videóitokat, a nálunk töltött vidám pillanatok lenyomatait és küldjétek meg nekünk őket.

Vojtina-Híradó Ábránddal 
A híreknek, tudósításoknak, interjúknak az ünnepi évadban különösen nagy jelentőségük lesz. Továbbra is megismerhetitek az alkotók gondolatait, kulisszatitkokba engedünk betekintést, egyedi tartalmakkal lepünk meg titeket. Ábránd a VojtinaTV-vel minden hónap utolsó szombatján jelentkezik a Vojtina Bábszínház YouTube-csatornáján. 

Felnőtt vagy, felnőtt  
Beszélgetős estéket tervezünk szülőknek, szakembereknek, egyetemi hallgatóknak, azaz mindenkinek, akik előadásnézés után szívesen beszélgetnek a színházról, annak hatásairól, a digitális és a hagyományos kommunikációs és színházi formákról, a lélektan és a bábszínház egymásra hatásáról, a mindennapok hőseiről, a meséink és mindennapjaink próbatételeiről.

Mesterségem címere! 
Kiállítás-sorozatunk a bábszínház kulisszái mögé láttat, megmutatja, hogy hány féle mesterség, tevékenység hozza létre, illetve működteti az előadást, feltárja a Vojtina Bábszínház archívum bábos, díszletes, jelmezes gyűjteményére épülve a bábművészet titkait. Az évad során 5 lépésben osztjuk meg közönségünkkel a bábjáték rejtelmeit. 

Óperencián túl
Az észak-alföldi régóiban élő közönségünk számára egy mesés rajzpályázatot és egy különleges fotópályázatot hirdetünk. 
Pályázhatnak: a régiónkban – Debrecentől 45 kilométeren túl, 90 kilométeren belül – élő települések óvodai csoportjai és iskolai osztályai két korcsoportban: óvodás és 1-4. osztályos, valamint 5-12. osztályos csoportok. 

„Debrecenbe kéne menni!” 
Országos pályázatunk óvodai és iskolai csoportoknak szól. Témája a Vojtina Bábszínház indulója, a Pelikán dal, melyet, mi, a színház társulata szoktunk énekelni évadzáró és évadnyitó eseményeinken. 
Pályázhatnak: az ország bármely részéről (Debrecent kivéve) óvodai csoportok és iskolai osztályok két korcsoportban: óvodás és 1-4. osztályos, valamint 5-12. osztályos csoportok. 

Határon innen, határon túl 
Az idei évad kiemelt eseménye a kárpát-medencei bábszínházas találkozó lesz. A maratoni hétvégét 2020. március 20-21-én tartjuk. Ebben a két napban egy mini fesztivál valósul majd meg Debrecen szívében. A hétvégét kísérőprogramok színesítik reggeltől estig. A fesztivállal kapcsolatot teremtünk a határon túli bábszínházak és a debreceni közönség között. Ezzel az eseménnyel a március 21-i bábszínházi világnapot is megünnepeljük! 

Pelikánkereső 
Jubileumi programsorozatunk különlegessége egy mesetúra Debrecen városában. Az eseménydús felfedezőút végén a kalandorok ajándékcsomagokat nyerhetnek, valamint családi belépőket a Vojtina Bábszínházba és kedvezményeket Debrecen kulturális intézményeibe. Bábszínházunk életében fontos szerepet tölt be a pelikánmadár, ez színházunk szimbóluma. Választásunk a kalandtúránkhoz ezért esett A Szépenzengő pelikánmadár című népmesére. 


Minden eseményünkről részletes tájékoztatást nyújtunk honlapunkon és Facebook oldalunkon! 

Tartsatok velünk!

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu