Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

A Bábművészek Szövetségének közleménye

Feltöltve: 2020. április 1.

Kedves Bábosok! A Magyar Bábművészek Szövetsége szakmai érdekképviseletet lát el a normál mindennapokban, de ebben a rendkívüli helyzetben emberként és szervezetként az a legfontosabb dolgunk, hogy segítsük egymást! Ezért csatlakozunk Kovács Géza felhívásához!

KOVÁCS GÉZÁNAK, A MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ IGAZGATÓJÁNAK FELHÍVÁSA:
A következő döntésemet szeretném veletek megosztani és egyben felhívásként közzé is tenni. Sokat gondolkodtam, hogy miképpen lehetne anyagi erőimhez képest segíteni másokon. Nem úgy, hogy az általam vezetett intézmény anyagi forrásait használom ilyen célra, azok egyébként is elég bizonytalan lábakon állnak, hanem a saját forrásaimat megosztani a bajba jutott, bevétel és megtakarítások nélküli kollégáimmal. Ezért felmértem bevételeimet, családom szükségleteit is ezek után arra jutottam, hogy havi 20.000 - azaz Húszezer - forinttal tudok támogatni valakit vagy valakiket. Tudom nem sok, de talán több, mint a semmi. Nem szeretnék várakozni, hogy majd helyettem, helyettünk segít az állam, ilyen vagy olyan pályázat jelenik meg, ilyen vagy olyan követelményekkel. Segíteni szeretnék, ameddig tudok segíteni. Hívok mindenkit erre az útra, akinek a bábos szakmában van rendszeres havi jövedelme, s egy ilyen felajánlás nem kockáztatja  megélhetését, családja biztonságát. Segítsünk, ha segíthetünk! Nem számít mennyit tudtok felajánlani, a segítség a fontos. Tudom, nem túl szofisztikált ez a felhívás, de a lényeg talán kiviláglik belőle. Kollégáim, barátaim, ti, akik a másik parton álltok, bevételek nélkül, ne szégyenkezzetek jelentkezni nálam, a Magyar Bábművészek Szövetségénél! Jelezzetek, hogy tudjunk segíteni. Újra hangsúlyozom, az én felajánlásom nem sok, csöpp a tengerben, de talán valakinek ad egy kis esélyt. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk kell a segítség adó  és a segítséget kérő kéz is. Egyiket se sajnáljuk vagy szégyelljük! Legyünk páran bátrak, akik felmerik vállalni, hogy befutnak hozzájuk a kérések és a felajánlások és ezek között kapcsolatot teremtenek. Nem pénzt fogadnak és küldenek, hanem kapcsolatot teremtenek, koordinálnak.
Rajta, segíts, ha segíthetsz! 


TOVÁBBI CSATLAKOZÓK:
Asbóth Anikó (Vojtina Bábszínház)
Csató Kata (ESZME)
Láposi Terka (Vojtina Bábszínház)
Csepregi Napsugár (Griff Bábszínház)

1. A csatlakozni szándékozóknak

UTALÁS MÓDJA:
Szándékukat emailben jelezzék Asbóth Anikónak (asboth.aniko@vojtinababszinhaz.hu), melyben közlik nevüket és elérhetőségüket.

Utalás:
Bábművészek Szövetsége
Számlaszám: 11706023-21452646
Közlemény: „bábművészek adomány” – név (pl. L.Terka)

2. A segítséget igénylőknek

IGÉNYBEJELENTÉS MÓDJA:
Szándékukat emailben jelezzék a három megjelölt email-cím valamelyikén:
Kovács Géza (06205550184) kovacsgeza59@gmail.com
Asbóth Anikó (06/52/874-543) asboth.aniko@vojtinababszinhaz.hu
Láposi Terka (06202631900) lapositerka@gmail.com

A kért adatok:
Név:
Szakterület:
Elérhetőség:
Számlaszám, ahová a támogatást kéri, valamint néhány mondatban, az igénylő jelenlegi helyzetének leírása, egyszeri támogatást szeretne, vagy rendszerest (havonta).

A támogatás áprilistól minden igénylő felé folyamatos, amennyiben ezt külön kérik, havonta egységesen egy összeg (a felajánlások mértékétől függ ennek összege és további alakulása).

Magyar Bábművészek Szövetségének elnöksége:
Asbóth Anikó
Székely Andrea
Meczner János
Pilári Gábor
Schneider Jankó

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu