hu en

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

hu en
CLLD

Hírek

Farsangnyitó Dalidó

Feltöltve: 2019. december 16.

Farsangnyitó Dalidó


Vízkereszt múltával nálunk Dalidóval kezdődik a farsangi szezon – ezzel a nappal indul a hamvazószerdáig tartó vígság ideje. Megelevenedik az egykori céhes hagyomány: együtt ünnepelnek mesterek és inasok.
Január 11-én szombaton a Kölcsey Központ termeiben illetve a Baltazár Dezső téren 10 órától 16 óráig: kikiáltók, próbatételek és farsangi ételek várják a vendégeket.

Január 12-én (vasárnap) a Vojtina Bábszínházban folytatódik a Dalidó, 10.00 órától 12.30 óráig, ahol hosszúlábú maskarák csapnak nagy csinnadrattát!

Megvív egymással Konc király és Cibere vajda, s a küzdelem eldönti, hogy ki uralkodik majd felettünk az elkövetkező időkben, a bőség ura Konc király, vagy a böjt hirdetője, Cibere vajda.
Farsangi alakoskodókat is várunk a mulatságba: lesz itt tudós kecske, táncoló medve, harcedzett huszár a lovával, a környékbeli betyárok is itt találkoznak. Ebben a Dalidóban még az egerek is parádéznak!

Közreműködnek: Gulyás László vándormuzsikus és a Langaléta Garabonciások, a Szeredás Népzenei Együttes, Májer Tamás, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai, valamint a Vojtina Bábszínház maskarásai.

A Dalidó programok ingyenesek!
A Vojtina Bábszínház Dalidó programjain való részvétel regisztrációhoz kötött!
Várjuk a jelentkezéseket az 52/418-160-as telefonszámon, illetve honlapunkon (www.vojtinababszinhaz.hu) a műsornaptárban a jegyfoglalás gombra kattintva.

A Dalidót követően egészen február 23-ig folytatódik a vígságok sora:

  • Február 10-től 13-ig „Illik a tánc…” címmel a Vojtina Bábszínház Játszószínházában táncos lábú figurások várják a gyermekeket télűző játékokra!
  • Február 18-án, 19-én, 20-án és 21-én 10.00 és 14.00 órától a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói - csapnak nagy csinnadrattát a Vojtina falai között.
  • A Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina szervezésében február 22-én (szombaton) 16.00 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek Tél urasága tűzre vetésének.
  • Február 23-án (vasárnap) 10.00 órától a Vojtina Bábszínházban kicsik és nagyok, nagymamák és nagypapák fognak össze a maskarásokkal és űzik ki a tél maradékát Debrecen városából!

A farsangi mulatságokba mindenkit elvárunk!

Színháztermi előadás: 1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13. +36 (52) 418-160 vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2016 - 2020 Minden jog fenntartva!