Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Don Q – Egy lovagregény töredékei

Feltöltve: 2018. április 14.

2018. április 25-én 19.30-tól maszkos bábjátékot láthattok színháztermünkben a
Lipcsei Kamaraszínház
COMPANIA SINCARA
(ARCNÉLKÜLI  KOMPÁNIA)
nevű bábszínházi társulatának előadásában
.
A Cervantes és Bulgakov művei alapján készült német nyelvű, felnőtteknek és 10 éven felüli gyerekeknek szóló előadása mozgás-, báb-, fény- és zeneközpontú.
A társulat ezzel az előadással megnyerte a soproni Progress Nemzetközi Színjátszó Fesztivált és meghívást kapott a Nemzetközi Madách Imre Színházi Fesztiválra is!

Egy falovat meglovagolva bizony könnyű a hold magas hegyeit átszelni, vagy az ezüstfolyó mentén repülve kifogni a világ legszebb halát. Messzi völgyekben, Don Quixote és Sancho Panza áttáncolják az éjszakát, egyenlítők és térítők mentén óceánokat szelnek át és egy olyan sziget mellett is elhaladnak, melyre mind áhítozunk.
A kétségbeesés már a tetőfokára hág, mert a háború végső fejezete még továbbra is megírásra vár. Milyen nagyszerű csata lesz ez! A hatalom és kolbász, erény és vajas krém torta közepette ketten arra törekednek, hogy megkülönböztessék az embereket a birkáktól és a gonosszal folytatott ördögi tánc közepette legyőzzék az óriásokat. De ne félj! Ahol zene is van, ott nincs helye a gonosznak – vagy mégis?
Amikor Anselm Vollprecht megütögeti az elefántcsontokat Julia Hagen, Philipp Nerlich és David Wolfrum a talpukat is földhöz csapják. A tárgyak és maszkok, repülő árnyékok és kóborló fények úgy törnek előre, mint a villám – továbbhaladva Mancha sivár és kietlen területire.
Ahol még az igazi királyok harcolnak a dicsőségért és ahol a szerelem álommá válik: A Don Q-ban, mely mind a spanyol klasszikus Cervantes és Bulgakov átdolgozott verzióját ötvözi – figurák és játszók, istenek és halandók, hangok és zenészek kelnek közösen útra. De minden esetben visszatérnek, akár élve akár holtan.

Az előadást 10 éves kortól ajánljuk!

Az előadás hossza 70 perc!

A jegyek ára: 1.000 Ft/fő

A Társulatról
A COMPANIA SINCARA színházi társulat székhelye Lipcse (Németország).
Komikus és poétikus maszkokkal és figurákkal dolgoznak.
Színházi előadásaik az emberi érzelmek között egyensúlyoznak: a hagyományos és az újszerű, a tradicionális és a kísérleti, a narráló-mesélő és a mozgásos cselekmény-bemutató stílus elemei szerencsésen ötvöződnek produkcióikban.
A társadalmi változások idején, jövőkép és jövőbe mutató utópiák hiányában a színház arra készteti nézőit, hogy újszerűen, nyitottan gondolkodjanak – ez a színházi kommunikáció közvetlen kapcsolatot tart a nézővel.
A játszó személyek magukat európai művészeknek tartják, előadásaikat nem korlátozzák pusztán Németországra. Folyamatosan váltogatják játékstílusukat, különböző tereket hoznak létre maguk körül, át-áttörik a műfaji határokat – nem könnyű őket kategóriák közé szorítani.
A társulat honlapja: www.compania-sincara.com

 

Rendező: Rico Dietzmeyer

A maszkok tervezője és kivitelezője: Franziska Schubert

Kellékes: Lisa-Maria Totzke

 

Szereplők:   Julia Hagen,

                     Philipp Nerlich,

                     David Wolfrum

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu