Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Gyerekelőadások és ehhez kapcsolódó szakmai beszélgetés a VII. DESZKA Fesztiválon

Feltöltve: 2013. február 28.


Február 28. – március 4. között kerül megrendezésre a kortárs magyar drámák egyetlen hazai találkozója a VII. DESZKA Fesztivál, melyen az Aliz, a lány, aki követte a fehér nyuszit című előadásunk is szerepel.

 


A DESZKA Fesztivál a kortárs magyar drámaírók „érdekvédelmi” szövetsége, a Drámaírói Kerekasztal kezdeményezésére jött létre 2006-ban. A fesztiválon idén kilenc új kortárs drámából készült előadást láthat a közönség. A programban a 100 éve született Weöres Sándor életművének színházi szeletét bemutató konferencia, több szakmai beszélgetés, filmvetítés, közönségtalálkozó és felolvasószínházi előadás is szerepel – tudjuk meg a Csokonai Színház honlapjáról.


Immár negyedik alkalommal gyerekelőadások is részt vesznek a találkozón, melynek idén is vendégei leszünk.  


A fesztiválon látható gyerekelőadások:


Aliz, a lány, aki követte a fehér nyuszit
(Lewis Carroll meséjét színpadra alkalmazta Végh Ildikó)

Aliz-2


Időpont: február 28. (csütörtök) 10 és 14 órától
Helyszín: Vojtina Bábszínház
Az előadás leírása: Nem lehetetlen megtanulni az egyszeregyet, de mindenesetre megnehezíti a dolgot, ha a tanulás közben egyszer csak a semmiből felbukkan egy fehér nyúl cilinderrel a fején. Alizt nem is érdekli többet a számtan, a fehér nyúl nyomába ered, és ekkor kezdődnek csak az igazi kalandok. Hirtelen az egész világ, még Aliz is, tótágast áll. Ebben a felborult világban minden lehetséges, itt a hernyó pipázik és állandóan ellenkezik, a síró gyerek malaccá változik, Április Bolondja folyton uzsonnázik, a vombat énekel, a királynő lenyakaz, a macska meg csak nevet az egészen.
Az előadás ajánlott életkora: 4 éves kortól

 


Erdős Virág:
Pimpáré és Vakvarjúcska
Mesés-táncos-zenés párválasztó a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában. 

Pimpáré
Időpont: március 1. (péntek) 15 órától
Helyszín: Csokonai Színház, nagyszínpad
Az előadás leírása: Pimpáré királykisasszonyt szülei férjhez akarják adni, mert kiürült a kincstár, és a királyi udvar csődben van. Jönnek is a kérők szép sorjában, de ő elutasítja őket, hiszen nem szülői önkény hatására, hanem szerelemből akar férjhez menni.
A Pimpáré és Vakvarjúcska lírai történet a szerelemről, a másik elfogadásáról, a felnőtté válásról, és az önzetlenségről. Az elkényeztetett királykisasszony el sem tudja képzelni a hozzá illő párt. A sors és az élet azonban kiszámíthatatlan, így hősnőnk a legváratlanabb módon talál rá az igazira. A történet klasszikus mesei motívumokat, utalásokat, karaktereket használ, és ezeket helyezi a modern kor élethelyzeteibe. A verses mesejáték nagyszerűen ábrázolja az emberi erényeket és gyarlóságokat, közben a legfiatalabbak számára is követhető és élvezhető.
Az előadás ajánlott életkora: 6 éves kortól
Bővebb információ: http://www.bartokszinhaz.hu/


A fenyegetett gyilkos

 

A fesztivál ideje alatt bábszínházunkban nem csak saját előadás lesz látható.  Március 2-án 18 órától tekinthető meg nagyszínpadunkon Podmaniczky Szilárd: A fenyegetett gyilkos anatómiája című felnőtteknek szóló előadás a budapesti RS9 Színház játékában. Az érdeklődők 17.15-től részt vehetnek egy az alkotókkal közös ráhangoló beszélgetésen is, melynek helyszínéül szintén bábszínházunk szolgál.

 

 

 


Az előadásokon túl a fesztivál szakmai beszélgetéseibe is bekapcsolódunk.
Tradíció és modernitás a mai magyar bábművészetben címmel Láposi Terka, játszószínházunk művészeti vezetője szólítja meg a hazai gyerekelőadások neves alkotóit a Vojtina Bábszínház játszószínházának termében március 1-én, pénteken 16.30 - tól. A beszélgetés résztvevői: Bartal Kiss Rita, Kuthy Ágnes, Grosschmid Erik, Gimesi Dóra, Fige Attila, Miareczky Edit.


A szakmai beszélgetést követően Tömöry Márta: Mikor a bábok még Istenek voltak című könyvének bemutatójára kerül sor. 


Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu