Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Pályázati felhívás meghosszabbítva

Feltöltve: 2017. november 13.

A Blattner Géza kiállításhoz bábszínházi előadás- és művészetpedagógiai programsorozat is kapcsolódik. Mindezeken túl két tananyaghoz több szállal kötődő pályázatot is kiírunk. Az egyik Madách Imrétől Az ember tragédiáját veszi alapul, míg a másik a 10 év feletti korosztálynak szól, és végeredménye egy izgalmas jelmezes-művészeti farsang a MODEM-ben. A legjobb pályamunkákat beküldők értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

A 20. századi európai avantgárd bábszínház és a hazai modern bábművészet megteremtője, a debreceni születésű Blattner Géza munkásságát, valamint a párizsi kortársak munkáit, az avantgárd művészet nagy korszakát mutatja be a Billentyűk című tárlat.
Gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt felejthetetlen élményt kínál a MODEM általános és középiskolásoknak szóló, a tanmenethez szorosan köthető kiállítása, amely november 18-tól látogatható.
A Vojtina Bábszínház, a Csokonai Színház, a Déri Múzeum, a MODEM, a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet együttműködésének eredményeként megvalósuló kiállítás és programsorozat jól illeszthető akár az irodalom, történelem, etika (erkölcstan), akár a rajz- és művészettörténet órák anyagaihoz, miközben a 21. századi technika eszközeit alkalmazva befogadható és izgalmas élményeket nyújt a mai fiatalok számára.
A város által kiemelten támogatott tárlathoz bábszínházi előadás- és művészetpedagógiai programsorozat is kapcsolódik. Mindezeken túl két tananyaghoz több szállal kötődő pályázatot is kiírunk. Az egyik Madách Imrétől Az ember tragédiáját veszi alapul, míg a másik a 10 év feletti korosztálynak szól, és végeredménye egy izgalmas jelmezes-művészeti farsang a MODEM-ben. A legjobb pályamunkákat beküldők értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

A kiállítás 2017. november 18-tól 2018. február 25-ig lesz látogatható.

Minden kedden művészeti foglalkozással egybekötött bábelőadásokra várjuk az óvodás, általános és középiskolás csoportokat 10.00, 12.00 és 14.00 órai kezdettel, előzetes bejelentkezés alapján. A csoportok kedvezményes, 200 forintos jeggyel vehetnek részt a képző- és bábművészeti alkalmakon. Regisztráció: a jelentkezes@modemart.hu címen. Ugyanezzel a címmel a felnőtteket havonta egy csütörtök este várjuk rendhagyó, bábelőadással kísért tárlatvezetésre.

A részletes pályázati kiírást az alábbi képekre kattintva lehet megtekinteni:
A regisztrációs határidőt meghosszabbítottuk 2017. december 22-ig!

Pályázati felhívás meghosszabbítva

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu