Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Némethonban játszottunk

Feltöltve: 2012. november 19.

Játszószínházunk november 1-6-ig Németországban vendégeskedett magyar közösségeknél. Az ott töltött napokról Sőrés Rozka játszószínházi kollégánk mesél.

 

Merre jártatok?

Németországban, pontosabban Karlsruhe és Frankfurt városokban.

 

Milyen előadást, foglalkozást mutattatok be?

Két és fél órás foglalkozással készültünk, mely különféle játéktípusokat tartalmazott.

A vén kutya, kamarajátékunkat A kismalac és a farkasok, kamara-bábkészítő foglalkozás követte, melyet az „Elmúlt a nyár, itt az ősz, kampósbottal jár a csősz”, táncos szertartásszínházunk zárt.

 

Kiknek játszottatok?

Kint élő magyar közösségeknek, családoknak. A korosztályt tekintve teljesen vegyes volt a nézők összetétele. Gyerekek, felnőttek, idősek egyaránt részt vettek a foglalkozásainkon.

 

Kik hívtak meg benneteket?

A Németországban élő helyi magyar közösségek kétévente szerveznek olyan programokat, mely alkalmakkor Magyarországról érkeznek hozzájuk vendégek. Idén bennünket hívott meg a közösség szervezője, Hollstein Barbara, akivel 2011-ben egy a Debreceni Egyetem által szervezett nyári egyetemen ismerkedtünk meg. Ezt a programot Láposi Terka vezette, melynek célja olyan magyar tanárok továbbképzése volt, akik magyar gyerekeket oktatnak Európa különböző országaiban. Mi, a játszószínház színészei a játszószínház egy évkörének legfontosabb játékait mutattuk be nekik. Innen az ismeretség.

 

Hogyan fogadták a kint élő magyarok az előadásotokat?

Meglepett bennünket, hogy az első játszóhelyünkhöz képest, Karlsruheben, ahol 50-60 fő vett részt, legközelebb Frankfurtban már 200-an jelentek meg. Mint ahogy később a szervezőktől megtudtuk, a hírünk megelőzött bennünket. Ennél pozitívabb visszajelzést nem is kaphattunk volna

Egyébként a kint élő magyarok számára egy-egy ilyen rendezvény nem csupán magáért a rendezvény miatt fontos, hanem azért, mert újra találkozhatnak, együtt lehetnek. Azok a gyerekek, akik vegyes entitású családban nőnek fel, kevésbé tudnak magyarul. Az ő számukra hiánypótlóak ezek az alkalmak.

 

Legközelebb merre utaztok?

Nagy örömünkre az előadásaink olyannyira elnyerték a kint élő magyarok tetszését, hogy meghívtak bennünket Stuttgartba tavasszal, így jövőre újabb utazás vár ránk.

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu