Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Az erfurti Erfreuliches Theater német nyelvű vendégjátéka a Vojtina Bábszínházban

Feltöltve: 2012. október 29.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az erfurti Erfreuliches Theater német nyelvű vendégjátékát tekintheti meg a közönség a Vojtina Bábszínházban Piroska és a farkas- egy kicsit másképp címmel 2012. november 14.-én, szerdán két változatban is:

  • Gyerekeknek szóló előadás: 15.00 órától
  • Felnőtteknek szóló előadás: 18.00 órától

Belépődíj: 900Ft/fő

     családi ill. csoportos kedvezménnyel 750 Ft/fő

Jegyek kaphatók a Vojtina Bábszínház jegypénztárában.

 

 

200 évvel ezelőtt, 1812-ben jelent meg a Grimm testvérek Gyermek- és családi mesék címmel közreadott mesegyűjteményének első kötete. Az évforduló alkalmából a Debreceni Német Kulturális Fórum és a Vojtina Bábszínház mesemondó versenyt rendez, melynek döntőjére 2012. november 14-én a Vojtina Bábszínházban kerül sor.

 

Bemutatkozó szöveg a társulatról

 

Az erfurti Erfreuliches Theater bábcsoportját a berlini Ernst Busch Színművészeti Főiskola három végzős növendéke alapította 2004-ben. Az alapítók közül továbbra is a társulat tagja Ronald Mernitz, akihez rostocki színművészeti tanulmányai után csatlakozott Katrin Heinke, aki szerzőként, előadóként és rendezőként egyaránt közreműködik a bábszínház előadásaiban. Számos vendégművésszel közösen Németország és Európa szerte több városban is fellépnek, de gyakran nemzetközi felkéréseknek is eleget tesznek. Így szerepeltek például Ausztráliától kezdve, Brightonon át Rioig a világ minden táján. Repertoárjukban épp úgy megtalálhatóak a gyermekeknek szóló mesefeldolgozások, mint a felnőtteket megszólító olykor vicces, máskor komolyabb hangvételű adaptációk és saját művek is. Munkájukat több alkalommal országos és nemzetközi díjakkal ismerték el, több fesztiválon is felléptek már.

 

 

 

Ismertető az előadásokról

 

Piroska és a farkas- egy kicsit másképp

 

„Ó, már megint! Piroska és a farkas? Lerágott csont, ismerjük már!“ – gondoljátok sokan.

 

Valóban így van?! Tudjátok-e viszont, hogy a nagymama miért kötött piros sapkácskát az unokájának? És azt, hogy Rudi a vadász miért szerette volna feleségül venni Piroska édesanyját? Nevezheti-e vajon a farkas őt egyszerűen „desszertnek”? És végül vajon legyőzheti-e egy nő a mesebeli farkast?

 

Ezekre és számos eddig fel nem vetett kérdésre keresi a választ a darabban a mesélő, Drösel úr!

 

 

 

A mese felnőtteknek szóló kibővített változatában azt mérlegeljük, hogy vajon mi igaz ebből a meséből: utánajárunk, hogy mekkora lehet egy átlagos farkas gyomrának a térfogata; illetve arra is kitérünk, hogy mit keres a mesébe a vadász mellett egy kanári és egy dugóhúzó!

 


Rendező: Kristine Stahl és Ronald Mernitz
Szöveg: Ronald Mernitz
Bábok: Kristine Stahl
Díszlet: Kristine Stahl és Ronald Mernitz
Játssza: Ronald Mernitz

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu