Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Tündérléptefű

Feltöltve: 2013. december 18.

Bábosházunk szekrényeiben november óta makulátlan rend uralkodik, hála Cókmóknak, a morgolódó, ámde kedves vándormanónak, akit HELL KRISZTINA kelt életre a TÜNDÉRLÉPTEFŰ című előadásban.

Mesélj a szerepedről! Kit jászol az előadásban?
Cókmókot, a morgolódó manót, aki vándorlása során megismerkedik az Elfelejtett Szekrény lakóival, akik a segítségét kérik, hogy a mindent felfaló molylepkéket elűzze. Cókmók elindul a Bűvös Kertbe, hogy megszerezze a molylepkék egyetlen ellenszerét az ólevendulát, mely Csillag Boris tündérboszorkány lépte nyomán nyeri el varázserejét. Útja során különféle kalandokba keveredik. Találkozik a madárijesztővel, a szomjazó virágokkal, a vakond nénivel, a szentjánosbogárral, akik mind-mind valamiért az ő segítségére szorulnak. Cókmók kénytelen-kelletlen segít valamennyinek, így végül kiérdemli, hogy találkozzon Csillag Boris tündérboszorkánnyal, és ezzel megmentse az Elfelejtett Szekrény lakóit, akik maguk közé fogadják a kis manót.

Milyen tulajdonságai vannak Cókmók vándormanónak?tünderleptef066
Az állandó morgolódáson és okoskodáson kívül nagyon vágyik arra, hogy elismerjék, szeressék, hogy barátja és otthona legyen. Nagyon szeretem ezt a kis figurát, közel érzem magamhoz, a személyiségemhez…nem is tudom, miért épp én kaptam ezt a szerepet.
Bodor Judit díszlet-, és bábtervező egy kedves, szerethető bábfigurát képzelt el és valósított meg Cókmók személyében.    

Milyen térben játszódik a történet?
Az volt a cél, hogy egy könnyen utaztatható darabot vigyünk színre, ezért a díszlet is ennek szellemében készült. A tér kialakításában visszaköszön az a játékosság, amely az egész előadást jellemzi. A történet egy szekrény köré szerveződik, melynek szétbontásával hozunk létre újabb és újabb helyszíneket.

Hogyan emlékszel vissza a próbafolyamatra?
A rendező Bartal Kiss Rita sok esetben szabad kezet adott nekünk, teret engedett a kreativitásunknak. Különleges volt annyiban a próbafolyamat, hogy most először dolgozhattunk együtt – egy pályázatnak köszönhetően – a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának két tagjával. A koprodukció megvalósításához hozzátartozik az is, hogy januárban Nagyváradon és a környező településeken mutatjuk be a darabot.  

Már egy ideje játsszátok az előadást, volt alkalmatok megtapasztalni a gyerekek reakcióit. Mi a benyomásotok, hogyan fogadják a mesét?
Szeretik nagyon. Nagy szükség volt arra, hogy bábszínházunkban a játszószínház foglalkozásai, kamarajátékai mellett a nagyszínpadon is megszülessen végre egy olyan előadás, amely kimondottan az óvodás korúakat célozza meg, az ő világukat szólítja meg.
A történet érthető, könnyen követhető, nem didaktikus, mégis felismerésekre ösztönöz. Bemutatja a gyerekeknek, hogyan kezelhetőek a különböző emberi kapcsolatok, és hogy milyen csodákra képes az önzetlen segítségnyújtás.
Bár az előadás kimondottan az óvodás korúaknak készült, az a tapasztalatunk, hogy a kisiskolások érdeklődését is fent tudja tartani.


TÜNDÉRLÉPTEFŰ

Írta: G. Szász Ilona
Rendezte: Bartal Kiss Rita
Tervezte: Bodor Judit
Zeneszerző: Ágoston Béla
Játsszák: Daróczi István mv., Hanyecz D. Róbert mv., Hell Krisztina, Nagy Mónika

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu